bevezető: bevezető helyett - DAMAGE REPORT: A KÖNYV

DAMAGE REPORT: A KÖNYV

Icon

Hogyan képzeltük el a jövőt – és mi lett helyette?

bevezető: bevezető helyett

Egy gruftilexikon meg egy epigongyanús nekrológ után végre írtam egy komplett könyvet – arról, hogy hogyan képzeltük el a jövőt meg hogy mit gyártottunk helyette.

Szabadpolcos terméket csináltunk a jövőből, ez lett a DAMAGE REPORT első mondata meg amúgy a legelső a számos konklúzió közül. A videó Ausztráliából, a naptól-csak-háromnegyed-méternyire-vagyunk-barbecue-grill-sem-kell országából érkezik, zenében, hangulatban, látványvilágban el- és kitörölhetetlen a párhuzam. Egészen addig, amíg az olvasótábor ki nem dugja a fejét a csomagtartóból és ki nem böffen belőle a gonzóirodalom örökérvényű felismerése. This is bat country.

A DAMAGE REPORT április elején kerül a könyvesboltokba, most február közepe van, a kiadóm pedig úgy véli, remek ötlet lesz fenntartani egy blogot is, milyen jó is lesz a szimbiózis a könyv meg az online között, az online mostantól, jegyezd meg, köznév. Előre bekarikáztam egy napot piros filccel a naptárban, amikor rádöbbennek, hogy ezt talán mégsem kellett volna.

Category: video

Tagged:

Leave a Reply

A könyvről


A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk.

Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között? Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.

A DAMAGE REPORT 2012 áprilisában jelent meg a MangaFan Kiadó gondozásában.

A szerzőről


Bari Máriusz (Damage) újságíró, blogger, kulturális interrupt, koffeint alakít át bármivé, azt meg még több koffeinné. Volt már forgatókönyvíró, sajtótájékoztatókról menekülő, tudományos rovatba szorult újságíró, alapított közösségi oldalt alternatív fiataloknak, majd gyártott magazint azoknak, akiknek az alternatív már nem volt elég, fertőzött főiskolai agyakat közösségi médiával, korábban rádiós, szövegíró, partiszervező és DJ.

Saját bevallása szerint: Kiolthatatlan szerelem a furcsaságok, ázsiai konyha, popkultúra, energiaitalok, kávé, pupillapornó és Japán iránt. Bármi jöhet, ha mérhető a Scoville-skálán. Vagy van frekvenciája.