progresszriport, exit through the mind’s eye - DAMAGE REPORT: A KÖNYV

DAMAGE REPORT: A KÖNYV

Icon

Hogyan képzeltük el a jövőt – és mi lett helyette?

progresszriport, exit through the mind’s eye

A kortárs magyar irodalom Chuck Yeagereként jelentem, tesztrepültem a cuccot.

Ezzel a mondattal küldte vissza pár perce az olvasószerkesztőnk (fent) a komplett kéziratot, korrektül gyorsul, a kanyarokban kellemesen befekszik, mondja. A PlanetDamage blog olvasói már jól ismerhetik @dawe_ néven, vele tromfolgatjuk egymást chilierősségben (itt meg itt meg itt) valamint számtalan bizonyítéka van róla, hogy ha nem újságíró vagy ügynökségi hitman, akkor élő EMP-bomba. (A következő könyvemet róla írom, hozzáerősítek egy Pringles-dobozból sufnihekkelt ukrán jelerősítőt, amivel a szegényebb, de találékonyabb országokban tízszeresítik fel a wifi routerek teljesítményét, aztán megfigyelem pár kilónyi monkey brain burger mellett.)

Amúgy kedvel titeket, ezt onnan is sejtem (nem sejtem), hogy egészen továbbidézhető utóiratot szúrt a végére, ezzel alkímizáljuk át a vérhétfőt mirrhává, senki ne kérdezze, hogy miért kell huszonnégy komplett időszámítást altáji görcsoldóvá.

Végezetül és a könyv metáinak szintjét emelve, egy hányaveti playlist (courtesy of groovesalad), ami segítette a munkámat:

Mandrillus Sphynx – Pangea
Poly Vinyl – Solaricious
Warheads – Daphne
Verbrilli Sound – Mating Song Of The Big-Headed North American Bar Swine
Sven Van Hees – Tsunami
Baby Mammoth – Spike’s Lament
Tycho – Hours
Jaffa – Elevator
Fortran 5 – Our Little Village
Morcheeba – Post Humous (Live at the Mackie)
Saru – Slippery Hope

Category: folyamat

Tagged: , ,

Leave a Reply

A könyvről


A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk.

Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között? Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.

A DAMAGE REPORT 2012 áprilisában jelent meg a MangaFan Kiadó gondozásában.

A szerzőről


Bari Máriusz (Damage) újságíró, blogger, kulturális interrupt, koffeint alakít át bármivé, azt meg még több koffeinné. Volt már forgatókönyvíró, sajtótájékoztatókról menekülő, tudományos rovatba szorult újságíró, alapított közösségi oldalt alternatív fiataloknak, majd gyártott magazint azoknak, akiknek az alternatív már nem volt elég, fertőzött főiskolai agyakat közösségi médiával, korábban rádiós, szövegíró, partiszervező és DJ.

Saját bevallása szerint: Kiolthatatlan szerelem a furcsaságok, ázsiai konyha, popkultúra, energiaitalok, kávé, pupillapornó és Japán iránt. Bármi jöhet, ha mérhető a Scoville-skálán. Vagy van frekvenciája.