személyre szabott cyberpunk - DAMAGE REPORT: A KÖNYV

DAMAGE REPORT: A KÖNYV

Icon

Hogyan képzeltük el a jövőt – és mi lett helyette?

személyre szabott cyberpunk

DIY! A gyártsmagad szerves velejárója a ruhagyártásnak (kivéve, ha gombfelvarrásért is aranyoldalazol, az internetekben, hogy még jobban értsd, ez egy rossz irányú halmozás), a huszonegyedik századi technológiával ez viszont teljesen mást jelent. Legjobb példa? Suzanne Lee: Bio-Couture, avagy biokisképzős hipszterkabátka nyerssárgára és nyákosra komponálva, már te is legyárthatod az otthoni fürdőkádban (azért előtte készülj, hogy újra kell majd csempézned), csak zöldtea kell hozzá, élesztő meg egy baktériumtenyészet. (Igen, kollégiumi környezetről beszélek.)

New Yorkból rendelhetőek még az egyedi tervezésű és gyártású cyberpunk pólók, amiket Zoog, az Angelspit énekese és színpadi sámánja gyárt. Árakat, előző mintákat és gyártmányokat az oldalán találsz, én pedig szívből ajánlom (amúgy nem, nem kapok belőle százalékot.) A részlet a még mindig áprilisra tervezett könyv második fejezetéből!

Category: tiküldtétek, video

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

A könyvről


A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk.

Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között? Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.

A DAMAGE REPORT 2012 áprilisában jelent meg a MangaFan Kiadó gondozásában.

A szerzőről


Bari Máriusz (Damage) újságíró, blogger, kulturális interrupt, koffeint alakít át bármivé, azt meg még több koffeinné. Volt már forgatókönyvíró, sajtótájékoztatókról menekülő, tudományos rovatba szorult újságíró, alapított közösségi oldalt alternatív fiataloknak, majd gyártott magazint azoknak, akiknek az alternatív már nem volt elég, fertőzött főiskolai agyakat közösségi médiával, korábban rádiós, szövegíró, partiszervező és DJ.

Saját bevallása szerint: Kiolthatatlan szerelem a furcsaságok, ázsiai konyha, popkultúra, energiaitalok, kávé, pupillapornó és Japán iránt. Bármi jöhet, ha mérhető a Scoville-skálán. Vagy van frekvenciája.