INSPIRATION MIX: chromeshelter (avagy ilyen a könyv biopunk basszusokban) - DAMAGE REPORT: A KÖNYV

DAMAGE REPORT: A KÖNYV

Icon

Hogyan képzeltük el a jövőt – és mi lett helyette?

INSPIRATION MIX: chromeshelter (avagy ilyen a könyv biopunk basszusokban)

“Az én világom meg a könyv világa között ezek jelentik a közös halmazt. Majdnem mindegyik trekk mély – előremutató – biopunkacidfuturebass, és ha helyenként kissé zaklatottnak is hat azért szerintem a végére kijön a koncepció, a történet. Mechalone. Ilyen zenéket ajánlanék azoknak, akik éjszaka halovány monitorfénynél olvassák a Damage Reportot vagy egyáltalán a cuccaidat.”

Szavak helyett ötletekkel szeretek festeni, azok meg jó esetben több érzékszervre hatnak, pislogsz kettőt, aztán már soha többé nem tudsz szinesztézia nélkül beszélni (és ez még a jobbik állapotok közé tartozik). Elküldtem egy Marinetti Futurista kiáltványából gyártott stílusgyakorlatot válogatott zenetudoroknak, hogy fordítsák le a könyv mondanivalóját és hangulatát levegőre, rezgésre és ütemre.

Az első mix a pécsi Chromesheltertől (mono8, Space Inhalerz) futott be, ő is mesél róla, én meg csak annyit tennék hozzá, hogy pipa, tényleg ilyen a könyv, valamint a dubstep-közeli zsánerekkel való ismerkedést innen kezdjétek, ne a Skrillex felől. (Anno Chromeshelter meg Deadhead pécsi tévétornyos bulija miatt szoktam rá a Gravious – Ital-Tek – Milanese hármasra, örök hála nekik!)

Category: tiküldtétek

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

A könyvről


A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk.

Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között? Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.

A DAMAGE REPORT 2012 áprilisában jelent meg a MangaFan Kiadó gondozásában.

A szerzőről


Bari Máriusz (Damage) újságíró, blogger, kulturális interrupt, koffeint alakít át bármivé, azt meg még több koffeinné. Volt már forgatókönyvíró, sajtótájékoztatókról menekülő, tudományos rovatba szorult újságíró, alapított közösségi oldalt alternatív fiataloknak, majd gyártott magazint azoknak, akiknek az alternatív már nem volt elég, fertőzött főiskolai agyakat közösségi médiával, korábban rádiós, szövegíró, partiszervező és DJ.

Saját bevallása szerint: Kiolthatatlan szerelem a furcsaságok, ázsiai konyha, popkultúra, energiaitalok, kávé, pupillapornó és Japán iránt. Bármi jöhet, ha mérhető a Scoville-skálán. Vagy van frekvenciája.