INSPIRATION MIX: ninth (avagy ilyen a könyv a kilencvenes évek savjában) - DAMAGE REPORT: A KÖNYV

DAMAGE REPORT: A KÖNYV

Icon

Hogyan képzeltük el a jövőt – és mi lett helyette?

INSPIRATION MIX: ninth (avagy ilyen a könyv a kilencvenes évek savjában)

Elküldtem zenetudoroknak a Marinetti-féle Futurista kiáltványból gyártott remixet, hogy azt a szöveget fordítsák le hangra meg ütemre meg vubvubra, a harmadik mixet meg a londoni Slimelightban futó LD50-es Ninth gyártotta le, ő a kilencvenes évek sárga smileyjában gondolkodott, mi meg bólintottunk rá.

A nyolcvanas években születettek – mint például én is – lebiggyesztett szájszéllel konstatálták idősebb korukra, hogy milyen félelmetesen nagy dologból maradtak ki a kilencvenes évek elején, mikoris betört és kontrollálatlanul tombolt az acid őrület, minden második pincében füstgépekkel és stroboszkópokkal szétsokkolt hegesztőszemüveges réverek szeleteltek a ritmikus zenére, amit a szívritmus sebességére hangoltak, hogy aztán jól rajtamaradjanak évekig meg még annál is tovább. Damage is egy ilyen arc volt, ezért csináltam a könyvéhez egy ilyen mixet, amitől majd eszébe jutnak a régi lézerek és a vanília ízű füsttel tömött tánctér. 13-ból 12 szám 1992-től 1995-ig flashbackeli ezt a korszakot, de persze abban az egy kakukktojásban is visszaköszön a TB303.

Category: tiküldtétek

Tagged: , , ,

Leave a Reply

A könyvről


A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk.

Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között? Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.

A DAMAGE REPORT 2012 áprilisában jelent meg a MangaFan Kiadó gondozásában.

A szerzőről


Bari Máriusz (Damage) újságíró, blogger, kulturális interrupt, koffeint alakít át bármivé, azt meg még több koffeinné. Volt már forgatókönyvíró, sajtótájékoztatókról menekülő, tudományos rovatba szorult újságíró, alapított közösségi oldalt alternatív fiataloknak, majd gyártott magazint azoknak, akiknek az alternatív már nem volt elég, fertőzött főiskolai agyakat közösségi médiával, korábban rádiós, szövegíró, partiszervező és DJ.

Saját bevallása szerint: Kiolthatatlan szerelem a furcsaságok, ázsiai konyha, popkultúra, energiaitalok, kávé, pupillapornó és Japán iránt. Bármi jöhet, ha mérhető a Scoville-skálán. Vagy van frekvenciája.