INSPIRATION TRACK: Damage Report by dISmay (avagy ilyen a könyv repülőzajban) - DAMAGE REPORT: A KÖNYV

DAMAGE REPORT: A KÖNYV

Icon

Hogyan képzeltük el a jövőt – és mi lett helyette?

INSPIRATION TRACK: Damage Report by dISmay (avagy ilyen a könyv repülőzajban)

Szavak helyett ötletekkel szeretek festeni, azok meg jó esetben több érzékszervre hatnak, pislogsz kettőt, aztán már soha többé nem tudsz szinesztézia nélkül beszélni (és ez még a jobbik állapotok közé tartozik). Elküldtem egy Marinetti Futurista kiáltványából gyártott stílusgyakorlatot válogatott zenetudoroknak, hogy fordítsák le a könyv mondanivalóját és hangulatát levegőre, rezgésre és ütemre.

“A felvételt a Damage Report-on kívül Maróy Ákos médiaművész és pilóta és Tóth Szabolcs zenész (Tilos Rádió) közös repülése inspirálta, az utazásuk során keletkezett repülőgép és egyéb légköri és beltéri zajokból készült 75%-ban.”

Tölgyes László Andrást még a ParaRadio idejében ismertem meg, amikor is a Lautrec projekt futott a kezei között és kitörölhetetlenül hozzájárult ő is a zenei ízlésem szerencsés (félre)futásához. Az underground zakatolóbb, neofolkabb, darkbientebb és jóval zajosabb oldaláról a fent hallható sűrítményben látja a dolgokat, amikor meg nem ezt csinálja (meg nem is a Tilost), akkor például belecsapja az éket a szociológia meg az IT közé és ír, ilyeneket.

Category: tiküldtétek

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

A könyvről


A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk.

Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között? Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.

A DAMAGE REPORT 2012 áprilisában jelent meg a MangaFan Kiadó gondozásában.

A szerzőről


Bari Máriusz (Damage) újságíró, blogger, kulturális interrupt, koffeint alakít át bármivé, azt meg még több koffeinné. Volt már forgatókönyvíró, sajtótájékoztatókról menekülő, tudományos rovatba szorult újságíró, alapított közösségi oldalt alternatív fiataloknak, majd gyártott magazint azoknak, akiknek az alternatív már nem volt elég, fertőzött főiskolai agyakat közösségi médiával, korábban rádiós, szövegíró, partiszervező és DJ.

Saját bevallása szerint: Kiolthatatlan szerelem a furcsaságok, ázsiai konyha, popkultúra, energiaitalok, kávé, pupillapornó és Japán iránt. Bármi jöhet, ha mérhető a Scoville-skálán. Vagy van frekvenciája.